Varför ska vi bara leta fel hela tiden?


…när det finns så otroligt bra bortförklaringar?

  • Dahlén har inte fått det stödet av spelartruppen som han hade behövt från början. Flera av dessa ledande spelare som han skulle behövt ha på sin sida har samtidigt underpresterat utifrån de förväntningar som sponsorer och supporters haft. Å andra sidan har supportrarna kanske haft för höga förväntningar på det lag som byggts upp? Sen är ju frågan om man vilka förväntningar man ska ha på en 38-årig forward som varit bäst egentligen varje säsong sedan han kom hit? Man ska inte heller glömma att tränaren i intervjuerna har varit otroligt lam och pratat om momentum – vilka signaler sänder det till spelarna?
  • Men är det verkligen det här laget som man skulle byggt upp? Det har funnits många skadade centrar och backar i laget vilket inneburit att man egentligen inte har spelat en enda match med det lag som man förväntades ha under serien. Bland annat har en back åkt hem, en annan varit skadad mest hela tiden samtidigt som de två producerande centrarna knappt spelat 20 matcher om man lägger ihop det. Detta är i sak Nubbens fel då de enligt uppgifter är spelare som har en mer eller mindre berömd skadehistoria.
  • De värvningar som Nubben gjort har blivit fel antagligen på grund av att han haft för mycket pengar. Hade han haft mindre pengar skulle vi inte ha värvat som vi gjort. Vi skulle alltså ha haft billigare spelare än både Olimb och Röymark i laget vilka skulle haft ännu mer hjärta än vad till exempel Niskala har.
  • En fjärde relevant bortförklaring är också att ledningen bara fokuserar på pengar, jippo och att bli en del av en ny Europaliga. Tillsammans med att spelarna har det alldeles för bekvämt har vi alltså fått för lite fokus på det som är viktigt i ishockey – att spela ishockey för att vinna. Inte för att få in lönen på kontot.
  • Det är inte heller speciellt konstigt att spelarna har underpresterat när Dahlén tillråga på allt saknar spelidé och som lök på laxen är bästa polare med Nubben. Nubben å sin sida plockade med sig en annan bästa polare och satte honom som tredje tränare. Tredje tränaren är som vet alla att den enskilt största skillnaden mellan succé och fiasko…
  • Vi satsar för lite på juniorer och egna spelare. Man kan inte värva till sig ett hjärta säger många – vi skulle alltså försökt få in fler än de ynka 13 spelare som har en bakgrund i Frölundas juniorlag. Å andra sidan varför ska vi satsa på juniorer som sticker fortare än kvickt för att pröva sina vingar på andra sidan atlanten. Det är ju bättre att vänta tills de misslyckas så att vi kan värva dem då?
  • Den senaste anledning till att offensiven är så otroligt lam är inte bara att spelidén är dålig utan att man tydligen visar så mycket hjärta att man glömmer av att spela ishockey.

Ja ni ser ni vilka möjligheter vi har att hitta bra bortförklaringar till vad som gått dåligt. Det är bara att dra igång er egen bortförklaringskampanj.


1 responses to “Varför ska vi bara leta fel hela tiden?

  • ”Experternas” dom över Frölunda « Lugna Puckar

    […] 2010/01/26 ”Experternas” dom över Frölunda Posted by lugnapuckar under Uncategorized | Etiketter: ahdrian, dahlén, Frölunda, supportrar, synpunkter | Leave a Comment  Efter gårdagens intervju i GP med Frölundas Mats Ahdrian finns det när detta skrivs 75 kommentarer på GP’s hemsida. Kommentarer om är mer eller mindre välgrundade men ofta med stort hjärta och desperation. Roligast är ”Tips från Coachen” (Skrivet 25 jan 2010 21.51) som ironiskt sammanfattar tidigare inlägg i en ”Att göra lista”. En liknande ironiskt (för det är den väl) lista hittar man på bloggen FHCsnacket. […]

Lämna en kommentar